Για εμάς
Για εμάς
Η δημιουργία
Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο πατέρας μας, πριν από περίπου 30 χρόνια, φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε.
Επέλεξε την τοπική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια. Κάθε χρόνο θυμόμαστε την φροντίδα και την αγάπη του για το αμπέλι αφού συμμετείχαμε και εμείς στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.
Λέγεται ότι ο Στρατής έφτιαχνε καλό κρασί! Το έφτιαχνε όμως στο σπίτι μας, χωρίς εξοπλισμό και με εμπειρική τεχνογνωσία!
Στη πάροδο των χρόνων μετά τις σπουδές μας σε διαφορετικά αντικείμενα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, θέλαμε να αξιοποιήσουμε το προϊόν που συνόδευε τις παιδικές μας αναμνήσεις και να γυρίσουμε κοντά στη φύση. Αυτή ήταν η ιδέα που έφερε τη μεγάλη αλλαγή.
Σκεφτήκαμε να στραφούμε στον πρωτογενή τομέα και σε αυτά που έχουμε! Τοτε τι είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια!
Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…
Ένα επισκέψιμο οινοποιείο, ένα οινοποιείο φτιαγμένο από την αρχή, το οινοποιείο Κουρκουλού!
Η δημιουργία
Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο πατέρας μας, πριν από περίπου 30 χρόνια, φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε.
Επέλεξε την τοπική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια. Κάθε χρόνο θυμόμαστε την φροντίδα και την αγάπη του για το αμπέλι αφού συμμετείχαμε και εμείς στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.
Λέγεται ότι ο Στρατής έφτιαχνε καλό κρασί! Το έφτιαχνε όμως στο σπίτι μας, χωρίς εξοπλισμό και με εμπειρική τεχνογνωσία!
Στη πάροδο των χρόνων μετά τις σπουδές μας σε διαφορετικά αντικείμενα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, θέλαμε να αξιοποιήσουμε το προϊόν που συνόδευε τις παιδικές μας αναμνήσεις και να γυρίσουμε κοντά στη φύση. Αυτή ήταν η ιδέα που έφερε τη μεγάλη αλλαγή.
Σκεφτήκαμε να στραφούμε στον πρωτογενή τομέα και σε αυτά που έχουμε! Τοτε τι είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια!
Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…
Ένα επισκέψιμο οινοποιείο, ένα οινοποιείο φτιαγμένο από την αρχή, το οινοποιείο Κουρκουλού!
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τα ορόσημα
Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.
Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.
Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.
ΜΑΪΟΣ
Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τα ορόσημα
Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.
Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.
Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.
ΜΑΪΟΣ
Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.
H ομάδα
H ομάδα
Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Η αρμονική συνύπαρξη
διαφορετικών ανθρώπων δίνει πολυδιάστατα αποτελέσματα.
Είναι σαν το καλό χαρμάνι!