Για εμάς

Για εμάς

Η δημιουργία

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο πατέρας μας, πριν από περίπου 30 χρόνια, φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε.

 

Επέλεξε την τοπική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια. Κάθε χρόνο θυμόμαστε την φροντίδα και την αγάπη του για το αμπέλι αφού συμμετείχαμε και εμείς στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.

 

Λέγεται ότι ο Στρατής έφτιαχνε καλό κρασί! Το έφτιαχνε όμως στο σπίτι μας, χωρίς εξοπλισμό και με εμπειρική τεχνογνωσία!

Στη πάροδο των χρόνων μετά τις σπουδές μας σε διαφορετικά αντικείμενα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, θέλαμε να αξιοποιήσουμε το προϊόν που συνόδευε τις παιδικές μας αναμνήσεις και να γυρίσουμε κοντά στη φύση. Αυτή ήταν η ιδέα που έφερε τη μεγάλη αλλαγή.

 

Σκεφτήκαμε να στραφούμε στον πρωτογενή τομέα και σε αυτά που έχουμε! Τοτε τι είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια!

 

Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…

 

Ένα επισκέψιμο οινοποιείο, ένα οινοποιείο φτιαγμένο από την αρχή, το οινοποιείο Κουρκουλού!

Η δημιουργία

Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο πατέρας μας, πριν από περίπου 30 χρόνια, φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στον τόπο που γεννήθηκε και ζούσε.

 

Επέλεξε την τοπική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια. Κάθε χρόνο θυμόμαστε την φροντίδα και την αγάπη του για το αμπέλι αφού συμμετείχαμε και εμείς στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.

 

Λέγεται ότι ο Στρατής έφτιαχνε καλό κρασί! Το έφτιαχνε όμως στο σπίτι μας, χωρίς εξοπλισμό και με εμπειρική τεχνογνωσία!

 

Στη πάροδο των χρόνων μετά τις σπουδές μας σε διαφορετικά αντικείμενα στο Ηράκλειο και στην Αθήνα, θέλαμε να αξιοποιήσουμε το προϊόν που συνόδευε τις παιδικές μας αναμνήσεις και να γυρίσουμε κοντά στη φύση. Αυτή ήταν η ιδέα που έφερε τη μεγάλη αλλαγή.

 

Σκεφτήκαμε να στραφούμε στον πρωτογενή τομέα και σε αυτά που έχουμε! Τοτε τι είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια!

 

Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…

 

Ένα επισκέψιμο οινοποιείο, ένα οινοποιείο φτιαγμένο από την αρχή, το οινοποιείο Κουρκουλού!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Τα ορόσημα

Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.

Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.

Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.

ΜΑΪΟΣ

Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Τα ορόσημα

Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.

Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.

Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.

ΜΑΪΟΣ

Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.

H ομάδα

H ομάδα

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Στρατής

Πολυπράγμων και πολυτεχνίτης. Συνταξιούχος δάσκαλος που συναντήθηκε με την 1η του αγάπη, την καλλιέργεια. Κατά βάθος γεωπόνος ήθελε να γίνει. Βρήκε έδαφος να εκφραστεί και να είναι κοντά στη φύση. Αυτοδίδακτος στην τέχνη της βιολογικής αμπελουργίας φροντίζει όλα τα αμπέλια του οινοποιείου.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ξένια

Θα τη συναντήσετε σίγουρα στο οινοποιείο να σας καλωσορίζει. Ενθουσιάζεται που αυτό το προϊόν έχει δύο όψεις. Την σκληρή δουλειά για την παραγωγή του και τη χαλαρή ατμόσφαιρα όταν ο κόσμος το απολαμβάνει. Γι’ αυτό, τη μια στιγμή είναι εργάτης στην παραγωγή και την άλλη κουβεντιάζει με τους επισκέπτες.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παύλος

Διάβασε κάθε νομοθεσία για την ένταξη του οινοποιείου σε πρόγραμμα Leader και την υλοποίησή του. Εκείνος που έφτιαξε τα σχέδια του κτιρίου ως μηχανικός. Και φυσικά εκείνος που εκφράζεται καλύτερα όταν ασχολείται με τις εγκαταστάσεις στο χώρο παραγωγής. Ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά…

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤA STORIES

Νίκος

Δημιουργικός και επικοινωνιακός. Σπουδάζει marketing και επικοινωνία στην Αθήνα και το καλοκαίρι θα τον βρείτε στο οινοποιείο. Ασχολείται με τις ξεναγήσεις και την ψηφιακή “εικόνα” του οινοποιείου. Η καλλιτεχνική του φύση τον πρόδοσε και ανέλαβε τη δημιουργία φωτογραφικού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Χρυσούλα

Πρώτα απ’ όλα εμπνευστής της ιδέας και της δημιουργίας του οινοποιείου. Ο άνθρωπος πίσω από τις γεύσεις που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των γευστικών δοκιμών αλλά και πίσω από την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη εργασία που είναι απαραίτητο να γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του οινοποιείου.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ζαχαρένια

Γραμματέας σε παιδιατρείο, 14 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο, όμως, ασχολείται με τις εργασίες που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικές. Οι λεπτομέρειες στο χώρο, να είναι τακτοποιημένος και καθαρός, τα χαρτιά στον λογιστή και τα ποτήρια καλογυαλισμένα… Γιατί ποιος είπε ότι οι ιδιοκτήτες δίνουν μόνο εντολές;

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ

Στρατής

Πολυπράγμων και πολυτεχνίτης. Συνταξιούχος δάσκαλος που συναντήθηκε με την 1η του αγάπη, την καλλιέργεια. Κατά βάθος γεωπόνος ήθελε να γίνει. Βρήκε έδαφος να εκφραστεί και να είναι κοντά στη φύση. Αυτοδίδακτος στην τέχνη της βιολογικής αμπελουργίας φροντίζει όλα τα αμπέλια του οινοποιείου.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ξένια

Θα τη συναντήσετε σίγουρα στο οινοποιείο να σας καλωσορίζει. Ενθουσιάζεται που αυτό το προϊόν έχει δύο όψεις. Την σκληρή δουλειά για την παραγωγή του και τη χαλαρή ατμόσφαιρα όταν ο κόσμος το απολαμβάνει. Γι’ αυτό, τη μια στιγμή είναι εργάτης στην παραγωγή και την άλλη κουβεντιάζει με τους επισκέπτες.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Παύλος

Διάβασε κάθε νομοθεσία για την ένταξη του οινοποιείου σε πρόγραμμα Leader και την υλοποίησή του. Εκείνος που έφτιαξε τα σχέδια του κτιρίου ως μηχανικός. Και φυσικά εκείνος που εκφράζεται καλύτερα όταν ασχολείται με τις εγκαταστάσεις στο χώρο παραγωγής. Ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά…

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Χρυσούλα

Πρώτα απ’ όλα εμπνευστής της ιδέας και της δημιουργίας του οινοποιείου. Ο άνθρωπος πίσω από τις γεύσεις που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των γευστικών δοκιμών αλλά και πίσω από την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη εργασία που είναι απαραίτητο να γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του οινοποιείου.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ζαχαρένια

Γραμματέας σε παιδιατρείο, 14 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο, όμως, ασχολείται με τις εργασίες που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικές. Οι λεπτομέρειες στο χώρο, να είναι τακτοποιημένος και καθαρός, τα χαρτιά στον λογιστή και τα ποτήρια καλογυαλισμένα… Γιατί ποιος είπε ότι οι ιδιοκτήτες δίνουν μόνο εντολές;

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤA STORIES

Νίκος

Δημιουργικός και επικοινωνιακός. Σπουδάζει marketing και επικοινωνία στην Αθήνα και το καλοκαίρι θα τον βρείτε στο οινοποιείο. Ασχολείται με τις ξεναγήσεις και την ψηφιακή “εικόνα” του οινοποιείου. Η καλλιτεχνική του φύση τον πρόδοσε και ανέλαβε τη δημιουργία φωτογραφικού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Η αρμονική συνύπαρξη
διαφορετικών ανθρώπων δίνει πολυδιάστατα αποτελέσματα.
Είναι σαν το καλό χαρμάνι!

book Wine Tour