Για εμάς
Για εμάς
Η δημιουργία
Η ιστορία μας ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν ο πατέρας μας φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στη γη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τότε, ενώ άλλοι ξεπάτωσαν τα αμπέλια και φύτευαν ξενικές ποικιλίες εκείνος επέλεξε την κρητική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια.
Θυμόμαστε έντονα την αφοσίωση και την αγάπη του για το αμπέλι, καθώς συμμετείχαμε ενεργά στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.
Λέγεται ότι ο Στρατής, ο πατέρας μας, έφτιαχνε εξαιρετικό κρασί – αλλά το έκανε στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό, βασιζόμενος αποκλειστικά στο ένστικτο και την εμπειρία του.
Χρόνια αργότερα, μετά από σπουδές στο Ηράκλειο και την Αθήνα, νιώσαμε την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να αγκαλιάσουμε το προϊόν που αποτελούσε κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Αυτή η επιθυμία πυροδότησε τη μεταμόρφωση που θα άλλαζε τη ζωή μας.
Αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτό που είχαμε – τη γη. Και τι πραγματικά είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια.
Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…
Έτσι γεννήθηκε το Οινοποιείο Κουρκουλού – ένα οινοποιείο που χτίστηκε από το μηδέν, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία.
Η δημιουργία
Η ιστορία μας ξεκίνησε πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν ο πατέρας μας φύτεψε τα πρώτα του αμπέλια στη γη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Τότε, ενώ άλλοι ξεπάτωσαν τα αμπέλια και φύτευαν ξενικές ποικιλίες εκείνος επέλεξε την κρητική ποικιλία Λιάτικο και τη βιολογική καλλιέργεια.
Θυμόμαστε έντονα την αφοσίωση και την αγάπη του για το αμπέλι, καθώς συμμετείχαμε ενεργά στο κλάδεμα, στο κορυφολόγημα, στον τρύγο.
Λέγεται ότι ο Στρατής, ο πατέρας μας, έφτιαχνε εξαιρετικό κρασί – αλλά το έκανε στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό, βασιζόμενος αποκλειστικά στο ένστικτο και την εμπειρία του.
Χρόνια αργότερα, μετά από σπουδές στο Ηράκλειο και την Αθήνα, νιώσαμε την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να αγκαλιάσουμε το προϊόν που αποτελούσε κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Αυτή η επιθυμία πυροδότησε τη μεταμόρφωση που θα άλλαζε τη ζωή μας.
Αποφασίσαμε να εστιάσουμε σε αυτό που είχαμε – τη γη. Και τι πραγματικά είχαμε; Μόνο δύο τρακτέρ και μερικά μικρά αμπέλια.
Έτσι, οι αναμνήσεις έδωσαν μορφή στα συναισθήματα! Εκείνα δημιούργησαν τις σκέψεις και έδωσαν δύναμη για να δημιουργηθεί κάτι νέο…
Έτσι γεννήθηκε το Οινοποιείο Κουρκουλού – ένα οινοποιείο που χτίστηκε από το μηδέν, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τα ορόσημα
Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.
Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.
Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.
ΜΑΪΟΣ
Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Συμμετείχαμε για πρώτη φορά στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, όπου η ετικέτα Πεντοζάλι Λευκό τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Ξεκινήσαμε εξαγωγές στην Εσθονία.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Συμμετείχαμε με πέντε ετικέτες στον διαγωνισμό, όλες εκ των οποίων βραβεύτηκαν. Ιδιαίτερα ξεχώρισε το Μοσχάτο Σπίνας σοδειάς 2022, που απέσπασε 96 βαθμούς και χρυσό μετάλλιο.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ
Τα ορόσημα
Πρώτες φυτεύσεις στην Λωγαρέ και στην Βίγλα.
Ερασιτεχνική και παραδοσιακή οινοποίηση.
Δημιουργία του οικογενειακού μας οινοποιείου.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Φύτευση αμπελιού με την λευκή ποικιλία Βιδιανό.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
1η συγκομιδή και οινοποίηση για το οινοποιείο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η εμφιάλωση της σοδειάς 2017 με δύο ετικέτες – Πεντοζάλι Λευκό και Ροζέ.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Οι πρώτοι μας επισκέπτες, μία παρέα 6 ατόμων από το Λονδίνο.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση ακόμα μία ετικέτας – Μικρό Μικράκι ροζέ.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
1η συμμετοχή στην έκθεση κρασιού “Οινοτικά 2019” στα Χανιά. Διάθεση κρασιού και στον νομό Χανίων.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Φύτευση 2 νέων αμπελιών με τις λευκές ποικιλίες Βηλάνα και Μοσχάτο Σπίνας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Οινοποίηση δύο νέων κρασιών, Βιδιανό και Λιάτικο.
ΜΑΪΟΣ
Πρώτη εξαγωγή στην Ολλανδία.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Διάθεση στην Αθήνα και στην βόρεια Ελλάδα.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Συμμετείχαμε για πρώτη φορά στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, όπου η ετικέτα Πεντοζάλι Λευκό τιμήθηκε με ασημένιο μετάλλιο.
ΙΟΥΝΙΟΣ
Ξεκινήσαμε εξαγωγές στην Εσθονία.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Συμμετείχαμε με πέντε ετικέτες στον διαγωνισμό, όλες εκ των οποίων βραβεύτηκαν. Ιδιαίτερα ξεχώρισε το Μοσχάτο Σπίνας σοδειάς 2022, που απέσπασε 96 βαθμούς και χρυσό μετάλλιο.
H ομάδα
H ομάδα

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ
Στρατής
Πολυπράγμων και πολυτεχνίτης. Συνταξιούχος δάσκαλος που συναντήθηκε με την 1η του αγάπη, την καλλιέργεια. Κατά βάθος γεωπόνος ήθελε να γίνει. Βρήκε έδαφος να εκφραστεί και να είναι κοντά στη φύση. Αυτοδίδακτος στην τέχνη της βιολογικής αμπελουργίας φροντίζει όλα τα αμπέλια του οινοποιείου.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ξένια
Θα τη συναντήσετε σίγουρα στο οινοποιείο να σας καλωσορίζει. Ενθουσιάζεται που αυτό το προϊόν έχει δύο όψεις. Την σκληρή δουλειά για την παραγωγή του και τη χαλαρή ατμόσφαιρα όταν ο κόσμος το απολαμβάνει. Γι’ αυτό, τη μια στιγμή είναι εργάτης στην παραγωγή και την άλλη κουβεντιάζει με τους επισκέπτες.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παύλος
Υλοποίησε το πρόγραμμα Leader. Ως μηχανικός, σχεδίασε τα σχέδια για το κτίριο και, φυσικά, είναι αυτός που πραγματικά ζωντανεύει όταν εργάζεται στις εγκαταστάσεις της παραγωγικής περιοχής. Είτε ως ηλεκτρολόγος, είτε ως μηχανικός, είτε ως λύτης προβλημάτων, η πρακτική προσέγγιση του εξασφαλίζει ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤA STORIES
Νίκος
Δημιουργικός και επικοινωνιακός. Σπουδάζει marketing και επικοινωνία στην Αθήνα και το καλοκαίρι θα τον βρείτε στο οινοποιείο. Ασχολείται με τις ξεναγήσεις και την ψηφιακή “εικόνα” του οινοποιείου. Η καλλιτεχνική του φύση τον πρόδοσε και ανέλαβε τη δημιουργία φωτογραφικού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Χρυσούλα
Πρώτα απ’ όλα εμπνευστής της ιδέας και της δημιουργίας του οινοποιείου. Ο άνθρωπος πίσω από τις γεύσεις που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των γευστικών δοκιμών αλλά και πίσω από την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη εργασία που είναι απαραίτητο να γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του οινοποιείου.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ζαχαρένια
Γραμματέας σε παιδιατρείο, 14 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο, όμως, ασχολείται με τις εργασίες που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικές. Οι λεπτομέρειες στο χώρο, να είναι τακτοποιημένος και καθαρός, τα χαρτιά στον λογιστή και τα ποτήρια καλογυαλισμένα… Γιατί ποιος είπε ότι οι ιδιοκτήτες δίνουν μόνο εντολές;

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ
Στρατής
Πολυπράγμων και πολυτεχνίτης. Συνταξιούχος δάσκαλος που συναντήθηκε με την 1η του αγάπη, την καλλιέργεια. Κατά βάθος γεωπόνος ήθελε να γίνει. Βρήκε έδαφος να εκφραστεί και να είναι κοντά στη φύση. Αυτοδίδακτος στην τέχνη της βιολογικής αμπελουργίας φροντίζει όλα τα αμπέλια του οινοποιείου.

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Ξένια
Θα τη συναντήσετε σίγουρα στο οινοποιείο να σας καλωσορίζει. Ενθουσιάζεται που αυτό το προϊόν έχει δύο όψεις. Την σκληρή δουλειά για την παραγωγή του και τη χαλαρή ατμόσφαιρα όταν ο κόσμος το απολαμβάνει. Γι’ αυτό, τη μια στιγμή είναι εργάτης στην παραγωγή και την άλλη κουβεντιάζει με τους επισκέπτες.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παύλος
Διάβασε κάθε νομοθεσία για την ένταξη του οινοποιείου σε πρόγραμμα Leader και την υλοποίησή του. Εκείνος που έφτιαξε τα σχέδια του κτιρίου ως μηχανικός. Και φυσικά εκείνος που εκφράζεται καλύτερα όταν ασχολείται με τις εγκαταστάσεις στο χώρο παραγωγής. Ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά…

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
Χρυσούλα
Πρώτα απ’ όλα εμπνευστής της ιδέας και της δημιουργίας του οινοποιείου. Ο άνθρωπος πίσω από τις γεύσεις που σερβίρονται κατά τη διάρκεια των γευστικών δοκιμών αλλά και πίσω από την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα πολύ χρήσιμη εργασία που είναι απαραίτητο να γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του οινοποιείου.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ζαχαρένια
Γραμματέας σε παιδιατρείο, 14 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο, όμως, ασχολείται με τις εργασίες που δεν φαίνονται αλλά είναι σημαντικές. Οι λεπτομέρειες στο χώρο, να είναι τακτοποιημένος και καθαρός, τα χαρτιά στον λογιστή και τα ποτήρια καλογυαλισμένα… Γιατί ποιος είπε ότι οι ιδιοκτήτες δίνουν μόνο εντολές;

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤA STORIES
Νίκος
Δημιουργικός και επικοινωνιακός. Σπουδάζει marketing και επικοινωνία στην Αθήνα και το καλοκαίρι θα τον βρείτε στο οινοποιείο. Ασχολείται με τις ξεναγήσεις και την ψηφιακή “εικόνα” του οινοποιείου. Η καλλιτεχνική του φύση τον πρόδοσε και ανέλαβε τη δημιουργία φωτογραφικού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα.
Πιστεύουμε στη δύναμη της ομάδας. Η αρμονική συνεργασία διαφορετικών ατόμων οδηγεί σε πολυδιάστατα αποτελέσματα. Είναι σαν να δημιουργείς το τέλειο χαρμάνι!